Hoppa till innehåll

Djupdragare

En djupdragare är lämplig för mer storskaliga produktioner. Djupdragaren formar en flexibel bottenfilm, på vilken produkterna placeras antingen manuellt eller automatiskt. Förpackningen förflyttas till en vakuumkammare, där den förseglas genom att en övre film svetsas fast i förpackningen. Efter att ett vakuum har skapats flyttas banan till en tvärskärare, där förpackningarna skärs av från varandra. Det finns en eller flera banor. Slutligen genomförs etiketteringen och prissättningen på banan med hjälp av en automatisk prissättningsvåg och därefter är förpackningen klar.


Mångsidig och effektiv förpackning

Variovacs helautomatiska djupdragare är mycket användarvänliga och uppfyller de högsta kvalitets- och hygienkraven. Dessa vågräta maskiner i rostfritt stål är stabila och kompakta. Maskinernas modulliknande konstruktion möjliggör en mängd olika förpackningsalternativ.

Med Variovacs maskiner kan man på ett kostnadseffektivt sätt förpacka livsmedel, non-food-produkter och t.ex. sterila medicinska produkter. Förpackningarna kan vara både halvstyva och flexibla. Maskinerna erbjuder maximal förpackningstillförlitlighet, vilket är avgörande både inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

OptimusPrimus

Optimus är en pålitlig och kompakt djupdragare med en imponerande kapacitet. Denna plug-and-play-maskin är Variovacs minsta djupdragare. Med maskinen skapar man attraktiva förpackningar med maximal produkthållbarhetstid.

Optimus producerar högkvalitativa förpackningar effektivt, oavsett om det handlar om vakuum, MAP, skinnförpackning, krympförpackning eller t.ex. förpackning av varma produkter med ånga.

Mångsidiga lösningar och tilläggskomponenter finns även att fås, vilket gör det möjligt att individualisera förpackningslinjen, i enlighet med produkternas förpackningskrav.

Primus är en mellanstor, multifunktionell djupdragare.

Med maskinen kan man effektivt förpacka produkter i vakuum, skyddsgas, skinförpackningar eller krymppåsar. Ångförpackning av varma produkter är också ett möjligt alternativ. Primus har alltså de rätta lösningarna för alla metoder och slutresultatet är en precis rätt sorts, attraktiv och pålitlig förpackning.

Mångsidiga tilläggskomponenter finns även att fås, så att man kan konfigurera förpackningslinjen individuellt, i enlighet med de produkter som ska förpackas. Metalldetektorer och kontrollvågar kompletterar förpackningslinjen.

Variovacs djupdragare är utrustade med Variovac RapidAirSystem-systemet, som garanterar optimal förpackningsformning och hög förpackningskapacitet. Med den här tekniken kan du uppnå en speciellt noggrann formning och försegling med en maskinhastighet som är cirka 30 % högre jämfört med traditionella system.