Hoppa till innehåll

Konsumentförpackningar

En stor del av matberedningsarbetet består av förpackning.
I många industrianläggningar går mer än hälften av arbetstiden åt till förpackning, så det är en viktig del av hela livsmedelsproduktionsprocessen.

Vilken förpackningsmaskin eller -apparat passar bäst till din produkt?
Valet av rätt förpackningsmetod beror på vad du ska förpacka och hur du vill att förpackningen ska se ut. Valet av förpackningsmetod påverkas även av bl.a. företagets storlek och andra maskiner som företaget använder.

Vi på Finnvacum kan med hjälp av årtionden av erfarenhet, hjälpa dig att välja den förpackningsmetod som uppfyller just ditt företags behov.

Förpackningsmetoder med olika maskintyper:

Vakuumkammarmaskiner

Den mest traditionella vakuumförpackningsmetoden för små partier.

Band-kammarmaskiner

Den mest traditionella vakuumförpackningsmetoden som en halvautomatisk linjelösning.

Djupdragare

En förpackningslösning för större produktioner.

Trågförpackare

Underlaget är ett färdigt tråg, från vilket förpackningsmaskinen suger ut luften och fyller förpackningen med en skyddsgas.

Flowpack-maskiner

En Flowpack-maskin tillverkar förpackningen av en planfilm från en rulle.

Påsförpackningsmaskiner

Fyllnings- och förslutningsmaskiner för färdiga påsar, såsom stående påsar från Doypack®.

Andra steg i förpackningsprocessen: