Siirry suoraan sisältöön

Nauhakammiokoneet

Perinteisin vakuumipakkaustapa puoliautomaattisella linjaratkaisulla. Pakattava tuote laitetaan joko laminaatti- tai kutistepussiin. Tuotepussit laitetaan nauhalle, joka vie ne vakuumikammioon, joka vakuumoi ja sulkee pakkauksen. Vakuumoinnin jälkeen pussit siirtyvät automaattisesti ulos kammiosta. Mikäli käytetään kutistepusseja, pussit siirtyvät automaattisesti kutistetankkiin ja sieltä eteenpäin.

Vakuumipakkaus (tyhjöpakkaus, tyhjiöpakkaus) ei sisällä lainkaan ilmaa ja estää happea tarvitsevien mikrobien lisääntymistä. Vakuumipakkauksissa ei ole tyhjää tilaa, joten pakkauskalvot myötäilevät pakatun tuotteen muotoa tarkoin.

Supervac nauhakammiokoneet


Elintarviketeollisuuden isoille tuotteille

Nauhakammiokoneilla vakuumipakkaamisesta tulee tehokkaampaa. Koneet ovat tarkoitettuja ruokateollisuuden, esim. liha-, makkara-, kala- ja juustoteollisuuden, isoille tuotteille. Niillä voi pakata myös non-food tuotteita. Koneilla saa kestävät ja luotettavat saumat, vaikka saumausalue olisikin ryppyinen, kostea tai rasvainen. Nauhojen käynnistys ja pysäytys tapahtuu rauhallisesti. Tämä hallittu kiihdytys ja jarrutus estää tuotteiden siirtymistä paikoiltaan, kun ne menevät tyhjiökammioon.

Vakuumikammioissa on tyynyjä, jotka täyttyvät ilmalla. Ne vähentävät vakumointiaikaa jopa 30% ja estävät myös ryppyjen muodostamista pakkauksen ylemmällä puolella.

Nauhakammiokoneissa on käyttäjäystävällinen, kosketusnäytöllä varustettu ohjausyksikkö, jolla koneen toimintoja ohjelmoidaan ja josta työprosessin kulkua voidaan seurata. Koneet ovat valmistettuja ruostumattomasta teräksestä, ja niiden hygieenisen muotoilunsa ansiosta puhdistaminen on helppoa (esim. nauhan saa helposti ja nopeasti löysättyä).

Lisätietoa nauhakammiokoneista saa päämiehemme sivuilta tai ottamalla meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Supervacilta myös:

KutistetankitJäähdytystankitKuivaustunnelitPussinavaajat

Kutistetankkien lämmitys tapahtuu joko sähköllä ja/tai höyryllä. Tankit ovat täysin eristettyjä, joten lämpöhäviö on minimaalinen. Koneissa on automaattinen veden lämpötilasäädin. Automaattinen vedenkorkeussäädin kuuluu myös joidenkin koneiden vakiovarusteluun (muuten saatavana lisäosana).

Nämä luotettavat kutistetankit ovat valmistettuja ruostumattomasta teräksestä ja niitä on helppo puhdistaa sekä huoltaa.

Jäähdytystankit pidentävät tyhjiöpakattujen tuotteiden säilyvyysaikaa, laskemalla tuotteiden pintalämpötilaa nopeasti sen jälkeen, kun tuotteet ovat käyneet kutistetankissa tai -tunnelissa. Tuotteita upotetaan kokonaan veteen ja sitä kautta saadaan maksimaaliset jäähdytystulokset. Koneiden muita etuja ovat esim. kutistumisprosessin jälkeiset värimuutoisten poistaminen ja pienempi energiankulutus jäähdytysketjussa.

Koneissa on automaattinen vesitasosäädin ja automaattinen lämpötilasäädin. Upotusaika, upotussyvyys sekä tiputusaika on säädettävissä. Nämä luotettavat koneet ovat rakennettuja ruostumattomasta teräksestä ja ne ovat hygieenisesti muotoiltuja, joten puhdistus- ja huoltotoimenpiteet ovat helppoja suorittaa.

Supervacin laadukkaat rosterikuivaustunnelit ovat hygieeniset, hiljaiset ja helposti ylläpidettävät sekä puhdistettavat. Koneiden yläosissa on kaksi infrapunatunnistimilla varustettuja ilmaveistä, jotka seuraavat tuotteiden muotoja, ja tehokkaat ilmansuuttimet poistavat jopa seisovan veden tuotteen pinnan halkelmista ja koloista. Tuote on tämän jälkeen valmis merkintään. Koneissa on myös yksi ilmaveitsi alhaalla, joka kuivattaa pohjaosan, joten tuotteita voidaan sitten pakata halvempiin vuoraamattomiin laatikoihin.

Kuivaustunnelit ovat helposti ohjattavavissa kosketusnäytöllä.

Pussinavaajia käytetään tuottavuuden parantamiseen, kun tyhjiöpusseja täytetään manuaalisesti. Näillä koneilla tarvitaan vähemmän käsittelyä pakkausprosessin aikana ja täyttämisestä tulee helppoa.