Siirry suoraan sisältöön

Vakuumikammiokoneet

Perinteisin vakuumipakkaustapa pienille erille. Pakattava tuote laitetaan pussiin, jonka kolme sivua on saumattu. Tuotepussi laitetaan vakuumikammiokoneeseen, joka vakumoi ja sulkee pakkauksen.

Vakuumipakkaus (tyhjiöpakkaus) ei sisällä lainkaan ilmaa ja estää happea tarvitsevien mikrobien lisääntymisen. Vakuumipakkauksissa ei ole tyhjää tilaa, joten pakkauskalvot myötäilevät pakatun tuotteen muotoa tarkoin.

Henkelman vakuumikammiokoneet

Pöytämallit

Perinteinen vakuumipakkaus tehdään asettamalla tuote käsin valmiiseen vakuumipussiin. Pussi laitetaan vakuumikammioon ja vakumoinnin jälkeen pussin suuaukko lämpösaumataan kiinni. Merkintä ja hinnoittelu onnistuu esim. yksinkertaisella hinnoitteluvaa’alla.

Kone valitaan haluttujen ominaisuuksien, pakattavan tuotteen ja tuotannon tarpeiden mukaan.

Jumbo-sarjaBoxer-sarjaAero-sarja

Käytännölliset Jumbo-sarjan vakuumikoneet ovat tarkoitettuja perus pakkaustarpeisiin. Laitteet ovat helppokäyttöisiä, edullisia ja niiden ylläpito on vaivatonta. Nämä kompaktit pöytämallit sopivat erinomaisesti esimerkiksi pienille, liikkuville keittiöille.

Jumbo-koneet voidaan räätälöidä lisäominaisuuksilla omien pakkaustarpeiden mukaan.

Saumauspalkin pituus: 280, 350 tai 420 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 4, 8, 16 tai 21 m³/h

Boxer-sarja on tarkoitettu kovaan käyttöön. Vakuumikoneilla voidaan pakata monia erilaisia elintarvikkeita, joiden muodot ja mittasuhteet vaihtelevat. Boxer-sarjan pöytämalleilla vakumointi on helppoa, varmaa ja laitteiden ylläpito on vaivatonta.

Koneet voidaan varustaa lisäominaisuuksilla omien pakkaustarpeiden mukaan, esim. suojakaasupakkaaminen on mahdollista. HUOM! Saatavilla myös ESD-varusteltuna elektroniikkateollisuuden ja puhdastilatuotannon tarpeisiin.

Saumauspalkin pituus: 350, 410, 420 tai 620 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 8, 16 tai 21 m³/h

Aero-sarjan koneet ovat tukevia, nykyaikaisesti muotoiltuja ja tuovat vakuumipakkaamisen uudelle tasolle. Koneissa on helppo ohjauskäyttöliittymä kolmella säädettävällä asetusohjelmalla. Aerolla pakkaat nopeammin ja vakumointiasetukset ovat hyvin täsmälliset. Koneissa on monipuolinen huoltovalikko ja huoltohälytys.

Kammiokoneisiin on saatavilla useita lisäominaisuuksia omien pakkaustarpeiden mukaan.

Saumauspalkin pituus: 350 tai 420 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 8, 16 tai 21 m³/h


Lattiamallit

Koneissa on yksi- tai kaksi kammiota. Ne soveltuvat sekä elintarviketuotteiden, että non-food tuotteiden pakkaamiseen.

Ruokateollisuuden pakkaustarpeisiin, esim.:

Liha
Kala
Juusto
Hedelmät
Kasvikset
Pähkinät

Non-food teollisuuden pakkaustarpeisiin, esim.:

elektroniikka
puolijohtimet
metalli
lääketeollisuus
tekstiilit
laboratoriot
Marlin-sarjaFalcon-sarjaPolar-sarjaAtmoz-sarjaTitaan-sarja

Marlin-sarjan koneet ovat yksikammioisia, lattialla omin jaloin seisovia laitteita. Ne sopivat täydellisesti isommille pakkaustarpeille ja suurille volyymeille.

Vakiovarusteluun kuuluu mm. 2 saumauspalkkia ja 10 ohjelman muisti. Koneisiin on myös saatavilla monia lisäominaisuuksia pakkaustarpeiden mukaan. Koneet tarjoavat kestävää laatua ja optimaalista kapasiteettia hyvään hintaan.

Saumauspalkin pituus: 2 x 520 mm tai 2 x 320 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 63 m³/h

Falcon-sarjan tehokkaat ja käyttäjäystävälliset koneet ovat yksi- tai tuplakammioisia lattiamalleja. Näiden teollisuudelle suunnattujen koneiden ylläpito on helppoa ja niillä voidaan optimoida pakkaustehoa ja operatiivista tulosta. Koneiden korkeassa alumiinikannessa on tarkkailulasi, jonka läpi voi seurata pakkauskierrosta.

Koneita voidaan varustaa lisäominaisuuksilla pakkaustarpeiden mukaan. HUOM! Falcon sarjan tuotteet saatavilla myös ESD-suojattuina.

Saumauspalkkien pituudet: 450 – 760 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 63 tai 100 m³/h

Polar-sarjan laadukkaat ja käyttäjäystävälliset laitteet on suunniteltu teollisuudelle, kovaan käyttöön. Ne ovat tehokkaita yksi- tai kaksikammioisia, lattiamallisia koneita, suojakaasu- tai vakuumipakkaamiseen.

Vakiovarusteluun kuuluu mm. ajan säätö, 10 ohjelman muisti ja tuplasaumaus. Kansi on automaattinen. Koneet ovat kestäviä ja luotettavia, ja niitä on myös helppo puhdistaa ja huoltaa. Lisäominaisuuksia on saatavilla tarpeen mukaan.

Saumauspalkkien pituudet (2 kpl): 510 – 1100 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 63 – 300 m³/h

Atmoz-sarjan koneet ovat yksi- tai tuplakammioisia koneita elintarvikkeiden tai non-food tuotteiden pakkaamiseen. Koneissa on pidemmät saumauspalkit muihin konesarjoihin verrattuna. Periaatteessa Atmoz-sarjalla saa enemmän konetta vähemmällä rahalla.

Vakiovarusteluun kuuluu mm. ajan säätö ja tuplasaumaus.

Saumauspalkin pituus: 2 x 660 mm tai 2 x 880 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 100 m³/h – 300 m³/h

Titaan-sarjan täysin automaattiset tuplakammioiset vakuumipakkauskoneet on suunniteltu kovaan käyttöön.
Vakiovarusteluun kuuluu mm. 2 sisäistä, irrotettavaa nauhaa ja hätänappeja. Laitteet ovat hygieenisesti suunniteltuja.

Titaan-kone voidaan yhdistää Diptankkiin, jos halutaan luoda automaattinen pakkauslinja.

Saumauspalkkien pituudet (2 kpl): 620 – 1050 mm
Busch-pumpun kapasiteetti: 160 – 300 m³/h


Kutistetankit

Yhdistämällä Henkelmanin vakuumikoneita Diptank-sarjan tankkeihin, voidaan tuottaa esteettisiä ja optimaalisia pakkauksia.

Parempi ja näyttävämpi pakkaus
Teknologiaa käytetään kutistepussien kanssa
Pussit mukailevat pakattavan tuotteen muotoja
(skin-efekti)